07.09.2024
Ekonomi, kaynakların nasıl üretildiği, dağıtıldığı ve tüketildiği üzerine odaklanan bir sosyal bilim dalıdır. Ekonomi bölümü, bu süreçleri anlamak ve yönetmek için teorik ve pratik araçlar sağlar. Temelde iki ana kategori altında incelenir:
1. Mikroekonomi: Mikroekonomi, bireylerin, firmaların ve piyasaların davranışlarını ve etkileşimlerini inceler. Bu düzeyde, tüketici davranışı, üretim kararları, fiyat belirleme, rekabet ve piyasa dengesi gibi konular ele alınır.
2. Makroekonomi: Makroekonomi, genel ekonomik süreçleri inceler. Bunlar arasında milli gelir, işsizlik, enflasyon, ekonomik büyüme, para ve maliye politikaları gibi konular bulunur. Makroekonomi, genellikle ulusal veya küresel ölçekte ekonomik politikaların oluşturulmasında ve uygulanmasında kullanılır.
Ekonomi bölümü, matematik, istatistik, finans, kamu politikaları ve uluslararası ilişkiler gibi çeşitli alanlardan gelen bilgi ve becerileri bir araya getirir. Öğrenciler genellikle teorik derslerin yanı sıra veri analizi, ekonomik modelleme ve politika değerlendirmesi gibi pratik beceriler de geliştirirler. Ekonomi mezunları, bankacılık, finans, kamu sektörü, danışmanlık, eğitim ve uluslararası kuruluşlar gibi çeşitli kariyer alanlarında çalışabilirler.
Yeni içerikler için üye ol!
Hemen Üye OlEğitim vereceği grubun düzeyine uygun bir çalışma planı hazırlar, kendisine ayrılan ders saatlerinde bu planı uygulayarak öğrencilere alanıyla ilgili bilgi ve beceri kazandırır
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (ÇEEİ), genellikle üniversitelerde sunulan bir lisans programıdır ve iş dünyasında işçiler, işverenler ve hükümet arasındaki ilişkileri ve işgücü piyasasındaki ekonomik faktörleri inceleyen bir alandır.
Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü, öğrencilere arkeoloji ve sanat tarihi disiplinlerinde geniş bir eğitim sunan akademik bir programdır. Bu bölüm, öğrencilere insanlık tarihini ve kültürlerini anlamaları için gerekli araştırma, analiz ve yorumlama becerilerini kazandırmayı amaçlar.
Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı bölümü Azerbaycan Türkçesi'nin dil yapısı, edebiyatı ve kültürel mirasıyla ilgili dersler içerir.
LGS VE YKS SINAVLARINA HAZIRLIK UZUN SÜRELİ BİR YOLCULUKTUR.